Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Milyen a jó esküvő?

milyen a jó esküvőSzámomra nyugodt (lenne), legalábbis a szolgáltatók munkája felől nem kell(ene) aggódnom, váratlan helyzetek pedig minden (valóban MINDEN) esküvőn adódnak, mindig van néhány elem, ami kockázati tényező. (megérkezik-e a nem általam rendelt torta időben, hűtve, a smink, a frizura készen lesz-e – ha nem profi készíti, vagy csak szimplán – esik majd?)

Nagyon fontos szerepe van a jó esküvőben a ceremóniamesternek vagy vőfélynek. Az ő személyisége alapvetően határozza meg az egész vendégsereg, ezáltal pedig az egész esküvő hangulatát. Ezért az ő személye kulcsfontosságú.

Tudom, minden menyasszony úgy érzi, hogy minden szolgáltató a saját szerepét tartja a legfontosabbnak, amire MINDENKÉPPEN költeni kell, viszont ha nem jól választ, akkor lehet, hogy az egész esküvői költségvetés kidobott pénz lesz, úgy el tudja rontani egy rosszul választott kulcsfigura az esküvőt. Az is ijesztgetésnek tűnhet, hogy a rossz példákat hallják a jegyespárok mindenhonnan (részeg vőfély, elrontott menü, klíma nélküli helyszín, elkéső dj, piás zenekar, soha meg nem kapott képek, stb., stb.) amivel egy hónap alatt tele lesz a hócipőjük, igyekszem ezért a pozitív példákra helyezni a hangsúlyt, enélkül is elég izgalmas a szervezési folyamat, no meg a Nagy Nap. Van viszont jó pár olyan buktató, amire föl kell hívni a figyelmet, mert évről-évre előjönnek és az az egész szakma célja, hogy a nem idevaló, szerencsevadász szolgáltatók a lehető legrövidebb időn belül eltűnjenek a porondról, minél kevesebb kárt okozva.

Szóval, számomra a jó esküvő gördülékeny, hangulatos, varázslatos, jó buli, ahol jól érezném magam vendégként is, finom ételek vannak, a násznép hol sír-hol nevet, az egész ünnepélyes, mégis vidám és senki nem kap idegbajt, főleg nem a menyasszony (vagy a szervező.)

A varázslatban pedig nagy szerepe van a ceremóniamesternek / vőfélynek. Azért őket emelem ki, mert az est hangulata az egyik legfontosabb tényező, ha jó esküvőről beszélünk, és ők a hangulatfelelősök. Egyik legkedvesebb ceremóniamesterem szavaival élve: „egy jó cm bármit meg tud tenni a vendégsereggel, egyik pillanatról a másikra nevetéssel törli szárazra a könnyes arcokat”

Ő fölkészül előre a két családból, ismeri (vagy megismeri) a helyszínt, a szervezőt, aki minden szervezési részletbe beavatja, ezáltal gördülékenyen és ahol kell meghatóan, ahol kell viccesen kommunikál a vendégekkel, előtérbe helyezve az ifjú párt, sohasem megszégyenítve a vőlegényt. Együtt mozog az esküvő ívével, a vendégek ráhangolódnak, észre se veszik és elsodorja őket is a jó hangulat, a varázslat. Nem túlzás, hogy erre születni kell és, hogy egy jó cm olyan, mint egy tehetséges színész, aki “viszi” az előadást. A vendégek az ifjú pár miatt mennek az esküvőre, de egy jó cm-nek nagy szerepe van abban, hogy meddig maradnak.

Számomra az nem jó megoldás, hogy valaki népies ruhába öltözve érthetetlenül, esetleg lerészegedve végigüvölti (néha a táncot megállítva) az esküvőt ötvenezerért és a vendégek az első fél óra után már inkább hazamennének, néha azért kényszeredetten elhúzzák a szájukat, hogy hát mégiscsak a Julcsiék nagy napja. Tudom, megint a negatív példa, de még mindig előfordul, hogy ezzel a verzióval kell küzdenem (hál’Istennek már csak szóban az esküvő előtt, szerencsére egyre kevesebben választanak így), ami leginkább az alacsony árfekvés miatt tetszetős elsőre.

 

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation