Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Miért kell ceremóniamester?

cm Bennem ez a kérdés föl sem merült eddig, egy kedves menyasszony tette föl nekem valamelyik nap, ugyanis német vőlegénye családjában egyáltalán nem szokás ceremóniamestert (vagy vőfélyt) alkalmazni. Aki Németországba hivatalos esküvőre, az egy sokkal puritánabb bulira számítson, mint amit itthon, vagy Európa egyéb részein, esetleg a tengerentúlon megszokhattunk, illetve ami felé mi magyarok is tartunk. Miért is ajánlom én mindenkinek a ceremóniamestert (vagy röviden cerót, cm-et, MC-t), aki nem szeretne vőfélyt az esküvőjén? Kb. 3-4 éve megnövekedett a kereslet a ceremóniamesterek iránt. Minden menyasszony vett már részt olyan esküvőn, ahol elkönyvelte, hogy az ő esküvőjén bizony ILYEN vőfély biztosan nem lesz. Van, akit ez a megállapítás csak addig hajt, hogy körültekintően választja meg a saját esküvőjére a vőfélyt (a rímekben beszélő, botos-kalapos ember, aki a lánykikéréssel kezdi az esküvőt), van viszont, akit annyira kiábrándít, hogy köszöni szépen, de vőfélyt nem szeretne a saját esküvőjén látni. Nos, akkor kit, és miért kell egyáltalán VALAKI? Először nézzük, hogy miért nem szerencsés a násznépet magára hagyni:

 1. Biztos, hogy az ifjú páron (és leginkább a menyasszonyon) csapódik le minden. Ez a mi merre van kérdésektől kezdve a mikor jön a tortáig, lesz-e menyasszonytánc, most mit csináljuk, hova álljunk, stb. kérdéseken és egyéb panaszokon keresztül bármi lehet. Arról nem is beszélve, hogy mint házigazdák, Ti feleltek a vendégek szórakoztatásáért, folyton azt lesed majd, hogy mindenki jól érzi-e magát, mit tegyél a hangulat fokozásáért, ami elég melós feladat. A másik oldalról pedig a szolgáltatók fogják kérdezgetni, hogy mit-mikor-hogyan-hova. Szóval, itt garantált, hogy a levest se tudod befejezni.
 2. Minden sokkal lassabban, vontatottabban megy, és kikiabálhatod a torkod már a csoportképek végére. Másrészt meg a saját esküvődön nem az a dolgod, hogy összetereld a násznépet egy csoportkép erejéig, hanem, hogy beállj a közepére. CM hiányában Neked kell  majd kiabálni, hogy „utánam a vacsora helyszínére”, ami valljuk be, nem túl elegáns
 3. A vendéglátósok mindent egyeztetnek 5-10 perccel az adott esemény előtt. Hozzád fognak fordulni létszámot egyeztetni, a pezsgők felbontása előtt, a leves felszolgálása előtt, a plusz fogyasztások előtt, a nyitótánc előtt, a torta előtt és az elszámoláskor, természetesen. Ha már ezeket összeadjuk, 1-1,5 óra biztosan kijön, amit nem a vendégeiddel töltesz, nem is beszélve arról, hogy nem tudod a Nagy Napot teljes egészében átélni, mert mindig kizökkentenek. Ezen egy szervező mondjuk enyhíthet az egyeztetéseket és az elszámolásokat tekintve, de a vendégekkel nem tudja úgy kommunikálni a történéseket, mint egy CM, akik pedig igénylik ezt (és nem is ez a dolga)
 4. Igaz, hogy miattatok megy el a vendégsereg az esküvőre, nem a ceremóniamester miatt, de ő az, aki leveszi a vállatokról a házigazda szerepet, hogy nektek ez a nap ne munka, hanem szórakozás legyen. Van, hogy egy bulin leül kicsit a hangulat, vagy nem akaródzik megkezdeni a táncot, itt kulcsfontosságú szerepe van a cm-nek, na meg persze a jó zenének, de erről majd legközelebb.

Ha eldöntöttétek, hogy ceremóniamestert kértek fel az esküvőtökre, nagyon fontos, hogy megtaláljátok a Nektek megfelelőt. Nem egyszerű a feladat, hiszen azon túl, hogy Hozzátok stílusban passzoló szakembert célszerű találni, még emberileg is a megfelelőt kell kiválasztanotok, ki kell szűrni egy személyes találkozón, hogy mennyire hiteles a figura emberileg és szakmailag. ( hiány van jó ceremóniamesterekből és sokszor olyanok is próbálkoznak ezzel a szakmával, akiknek nem ezzel kellene foglalkozniuk, vagy még tapasztalatlanok).

A jó cm ismertetőjegyei:

 1. Már az első találkozásnál kíváncsi Rátok, szeretne valamit az egyéniségetekből megjeleníteni az esküvőn is.
 2. Nem nyomulós, nem ragaszkodik egyes játékokhoz, ha ti azt pont nem szeretnétek, támogató és empatikus
 3. Nem állítja meg a bulit egy játék kedvéért
 4. Nem akarja az összes játékot eljátszatni, amit ismer
 5. Pontosan ismeri a játékokat, amiket már sokszor kipróbált
 6. Együttműködik a többi szolgáltatóval megkönnyítve a munkájukat, folyamatosan kommunikál velük
 7. Érthetően és hallhatóan beszél, ötletes és humoros, saját stílusa van és olyan, akár egy színész
 8. Tud nemet mondani, ha úgy érzi, az ő stílusa nem passzol az esküvőtökhöz, nem minden a pénz

Amennyiben ceremóniamestert kerestek, kérjétek ajánlatunkat, segítünk megtalálni a megfelelőt! kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/208150814000912126/

 

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation