Last Minute

REFRESHED

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

A nagy vőfélykérdés

vőfélybotMegmondom őszintén, én ceremóniamester-párti vagyok. Ugyanakkor sokan szeretik a hagyományos lánykikérést, verselést, stb., és valóban meg lehet találni ebben a műfajban is a minőségi szolgáltatókat. (ezt azonban tényleg el kell kezdeni időben keresni) Jelenleg az első számú kérés menyasszonyok részéről, akik hagyományos esküvőt terveznek, annak minden magyaros kellékével, hogy olyan vőfélyt szeretnének, aki nem iszik. Ez így már önmagában sokat elárul a negatív baráti tapasztalatokról, de hadd védjem meg a vőfélyeket, sokan vannak, akik ezen a hagyományos kategórián belül is kimagaslóan végzik munkájukat. Azért van néhány dolog az italon kívül is, amire jó odafigyelni és aktívan közreműködni a forgatókönyv megírásában, ha azt szeretnénk, hogy minden a kívánságunk szerint alakuljon. Aki pedig ezt visszautasítja, attól már tudjuk, hogy mire számíthatunk. 

Egy durva példát is hadd említsek meg, csak összefoglalva, röviden, sajnos ilyen is előfordul. Az esetet egy fórumon írta le egy menyasszony, akinek elrontották az esküvőjét, és mint kiderült, többekkel is eljátszotta az illető ugyanezt. Senkit sem szeretnék ijesztgetni, nem ez az általános, de enyhébb formában sok hasonló példát tudnék mondani. Itt is, ha az ifjú pár ragaszkodott volna a forgatókönyv megírásához, vagy elképzeléseik leírásához, esetleg ahhoz, hogy élőben megnézzék az “alakítást” akkor még idejében gyanút foghattak volna. Adott tehát egy magyaros, hagyományos stílusú esküvő, ahova az ifjú pár egy 40 éves szakmai múlttal büszkélkedő ún. „Öregvőfélyt” bízott meg esküvőjük levezénylésével. A találkozók alkalmával hiába tették föl a kérdéseiket, hiába mondták el a kéréseiket, hogy mit hogy szeretnének és hiába magyarázták, hogy milyen megalázó játékokat nem szeretnének, mindenre az volt a válasz, hogy már 40 éve van a szakmában, minden a legnagyobb rendben lesz. A szomorú az, hogy több menyasszony és vőlegény is áldozatul esett az ígérgetéseknek, aminek az állandó eleme egy élő ló volt, ami az esküvő napján végül csak egy fa ló formájában valósult meg. Ez azonban már csak hab volt a tortán a vendégek folyamatos sürgetése, utasítgatása, a többi szolgáltató munkájának tönkretétele és az ifjú pár kívánságainak semmibe vétele mellett. A teljes esküvőt sikerült elrontania minden alkalommal.

Senkit sem szeretnék azonban elrettenteni és lehetetlen nehéz feladatnak beállítani a vőfély-választást. Nagyon sok jó vőfély is dolgozik az országban, azonban járjunk nyitott szemmel, és ha valami nem tetszik, kérdezzünk rá, és csak akkor szerződtessünk valakit a munkára, ha minden kétségünk eloszlott. Természetesen azzal a legjobb kezdeni, hogy megfogalmazzuk, mit is várunk el álmaink vőfélyétől. Nem konkrét játékokra gondolok, hanem arra, hogy milyen az a kép, az a stílus, amit látni szeretnénk az esküvőn. Legyen közvetlen, vagy inkább visszafogottabb? Milyen a vendégek összetétele, és mennyire ismerjük az ő igényeiket? Sokan esnek abba hibába, hogy idősebb rokonok miatt hívnak lánykikérős-siratós-tojásgörgetős vőfélyt, holott nekik nem ez az igényük, és az esküvő után kiderül, hogy a násznép is ódivatúnak/közönségesnek stb. érezte a stílust. 

Minél jobban le tudjuk írni, hogy mi az, amit szeretnénk, és mi az, amit nem, és ezt át tudjuk adni a szervezőnek is, annál nagyobb sikerrel találjuk meg a megfelelő embert. Ne hagyatkozzunk pusztán barátok ajánlására, mert az sokszor félrevezető lehet, hiszen többször előfordult már, hogy akivel egy ismerős meg van elégedve, az nálunk nem üti meg a mércét, vagy egészen egyszerűen mást képzelünk el az esküvőnkön. A legjobb, ha munkavégzés közben látjuk a vőfélyt, és így fogalmazódik meg bennünk, hogy a saját esküvőnkön is őt szeretnénk, vagy, ha olyan szervező ajánlása alapján választunk, aki pontosan ismeri az igényeinket és a személyes találkozó alkalmával is kölcsönös a szimpátia a jelölttel.

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation