Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

A menyasszonyi torták

A menyasszonyi tortákról

Az esküvő egyik fénypontja kétségtelenül a menyasszonyi torta. Sok menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen is legyen? Hogy találom meg az egyéniségemhez leginkább illőt? Mit tegyek, ha ez is tetszik, az is tetszik, de ha összeteszem az elemeket csiricsáré lesz a végeredmény? Érdemes képeket nézegetni pinteresten, viszont előtte fontos, hogy összeszedjük, milyen színvilág tetszik, milyen lesz az esküvő stílusa, ehhez milyen formát képzelünk el.

Kezdenek divatba jönni a „csupasz” torták az évtizedek óta hódító marcipánbevonat mellett. Ezek a torták a szabadtéri, a vintage és a bohém esküvői stílushoz passzolnak, egy elegáns-klasszikus beltéri esküvőhöz inkább a hagyományos marcipánbevonat illik. A csupasz tortáknál bátran lehet minden természetközeli elemet használni, legyen az valódi gyümölcs, ágak, vagy élő virágdísz.

 

 torta 96ebb491bb11766a59cc88950d941b70

Kép forrása: http://www.pinterest.com/pin/519321400756873750/

A másik dekorelem, amivel a 2015-ös esküvőkön többször fogunk találkozni, mint eddig bármikor, azok az élővirág díszítések. Bátran lehet alkalmazni a marcipán-bevonatos tortáknál is, egy ügyes tortadíszítő könnyedén megtalálja az összhangot, ami illeszkedni fog az esküvő stílusához is. Sok cukrászda idegenkedik még az élővirágtól, érdemes olyan cukrászatot keresni, ahol van ebben gyakorlat és kreatívan, szakértő módon állnak a kérdéshez. A hagyományos cukrászok azért nem szeretik az élővirágot, mert egyrészt ők nem „virágosok”, másrészt félnek, hogy az élővirág „potyog”, tönkreteszi a munkájukat. Erről azonban szó sincs, ha hozzáértő kezek díszítik a tortát. Találkoztam már olyan menyasszonnyal, akitől azt kérte a cukrászda, hogy ők megcsinálják a tortát, de a virágdíszt azt majd a virágossal egyeztesse. Így garantáltan nem az lesz az eredmény, amit a menyasszony szeretne, ha élő virágdíszítés az igény, akkor mindenképpen érdemes olyan cukrászatot keresni, akik értenek ehhez, jó referenciákkal rendelkeznek.

28329fe840c2021f4123c92137736e28

Kép forrása: http://www.pinterest.com/pin/519321400756873454/

A harmadik nagy kedvenc a cupcake torta. Amikor először találkoztam ezzel a megoldással, egyből megtetszett praktikussága és a sokféle alkalmazható ízesítés miatt. A pár felszeleteli a felső emeleten lévő 10 szeletes tortát, a többi „szelet” azonban nem igényel időt, a könnyű krémekből pedig a tiramisú-tól a kávén át bármilyen gyümölcsig bármit választhatunk, nem kell számolnunk azzal a veszéllyel, hogy az alsó szint nem bírja el a felsőket, így azoknak különösen ajánlott, akik nem szeretik a nezebb vajkrémeket.

83b639e9864cbbaf111548aaabfbbe43

Kép forrása: http://www.pinterest.com/pin/519321400756873454/

A minitorta igazi újdonságnak számít, azoknak ajánlott, akik szeretnék a cupcake előnyeit ötvözni a marcipán bevonatú, „klasszikus” esküvői tortákkal. Itt is minden vendég kap egy tortát, így nem kell szeletelni, de mégis megmarad a hagyományos esküvői torta hangulata az egyes tortácskákban.

Amit mindenképpen vegyünk figyelembe a tortaválasztásnál:

-          ne használjunk túl sok díszítő elemet, a kevesebb több

-          vegyük igénybe szakember segítségét és hallgassunk rá a mennyiség, a díszítés és az építés tekintetében is

-          vegyük figyelembe a létszámot, 150 szeletes torta felett ne ragaszkodjunk az egybeépítéshez

-          érdeklődjünk a helyszínen, hogy fogják megoldani a torta hűtését a szeletelésig

-          ne féljünk különleges ízeket kipróbálni, a násznép a legtöbbször nyitott az újdonságokra, és a legtöbben szeretik a természetes ízeket

-          menjünk el kóstolóra és csak akkor válasszuk az adott cukrászdát, ha 100 %-osan elégedettek vagyunk és minden kérdésünkre megnyugtató választ kaptunk

És a felszolgálásnál:

-          az időzítés nagyon fontos, semmiképpen se kerüljön a tortaszeletelés éjfél utánra

-          ha nagy a létszám, érdemes cupcake tortát választani, vagy egy főtortát és stílusban hozzá illeszkedő kísérőtortákat, vagy tortaállványt használni

-          gondoljuk át a tűzijátékot, igaz, hogy látványos, de kárt tehet a tortában

-          örökíttessük meg a fotóssal a tortát, ne csak a tortaszeletelés közben készüljön róla kép

 

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation