Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

10 dolog, amit a párok leggyakrabban megbánnak az esküvő után

szomorú menyasszony

Gondolok itt olyan bakikra, amik az egész napot, estét elronthatják, nem láthatod őket előre, így nem tudsz rájuk felkészülni, később pedig mindenki szinte csak arra az egy dologra emlékszik, és úgy emlegeti az eseményt, hogy „tudod, azon az esküvőn találkoztatok, amikor a vőfély már az első órában részeg volt és…” vagy „tudod, a Kata, akinek az esküvőjén…”

Összeszedtük a 10 leggyakoribb hibát, amit a párok az esküvőjük után bánnak, de ha eszetekbe jut hasonló, írjátok le, segítsünk ezzel is másoknak!

  1. Valamelyik rokonra, ismerősre bízni a fotózást. Ez a leggyakoribb hiba, amit később megbánnak a párok. A megbízott ember ugyanis vagy részt vesz az esküvőn, vagy fotóz, a kettő együtt egyszerűen nem megy. Mégha be is vállalja egy vendég, hogy mulatás helyett végigfotózza az eseményt, a képek minősége messze-messze elmarad majd egy profi fotós képeitől, hiszen a több órás utómunka és a tapasztalat hiánya könnyen visszaüt.  Hiába készít fáradságos munkával 1000-1500 képet, szerencsés véletlen, ha lesz közte pár olyan, mint a profi fotós 2-300 képe, nem is beszélve az utómunkákról! Egy profi esküvőfotós munkájának javarésze az esküvő után kezdődik, és számára a további megrendelések múlnak azon, hogy mit ad ki a kezéből. Ezért, ha nagyon pénzszűkében vagytok, inkább két-három órára fizessetek csak meg egy profi fotóst, de ne mondjatok le a minőségi képekről, mert ez az, amit később szívesen nézegettek majd.
  2. „Majd mi megoldjuk a dekorációt” Lehet, hogy kreatív menyasszony vagy, támogatok is mindenkit az önmegvalósításban, viszont a vacsora vagy a szertartás helyszínének díszítését az esküvő napján a párnak vagy a rokonságnak bevállalni nagy stresszt, időszűkét és végül teljes kimerültséget, kapkodást és „idegrohamot” okoz. Kell valaki, aki „átveszi” szakértő módon a helyszínt (minden úgy van-e, ahogy a szerződésben, forgatókönyvben szerepel) és még ha minimális is a dekoráció, megoldja a díszítést. Ha csak a székszoknyát vesszük, annak a felhelyezése is gyakorlott kéz esetén is legalább egy óra, 80-100 fős esküvő esetén, és akkor még egy darab virág sincs az asztalokon. A saját készítésű dolgokat (pl. asztalszám, köszönetajándék) előző nap nyugodtan át lehet adni a dekoratőrnek.
  3. „Majd a barátnőm kisminkel/megcsinálja a hajamat” Ezzel lehet, hogy a fotókat is elrontod. Ami profinak tűnik a mindennapokban, az kevés egy esküvőn, mind tartósságban, mind kinézetben. Sok férfi fél attól, hogy ha profi sminkes kezébe adja a párját, akkor valami elmaszkírozott szörnyet kap vissza, mint amilyet néhány divatbemutatón látott. Pedig ez nem erről szól. Egy profi sminkes és fodrász tudja, hogy hogyan, milyen anyagokkal kell tartósan eltüntetni a hibákat, kihangsúlyozni az előnyöket, mi az, ami még hajnalban is tartani fog, de a szertartáson sem lesz túl sok. Sok helyes menyasszonyt láttunk már, akin az előnytelen  smink vagy egy  szétesett frizura sokat rontott az esküvőjén. 
  4. A vőfély/ceremóniamester kihagyása vagy egy nem megfelelő választás. Ez ugyanaz a téma, mint a profi fotósnál. Hiába nagyszájú egy rokon és vállalja be a vőfélykedést az esküvőn, nagy eséllyel nem fogja tudni feldobni a leült hangulatot, arról nem is beszélve, hogy a rutin hiányában könnyen a fejére nőhet egy-egy ittasabb vendég és beláthatatlan adok-kapokba torkollhat az esemény.

  5. Elhamarkodni a menüválasztást. Ez többnyire akkor szokott előfordulni, ha egy pár ragaszkodik egy helyszínhez, örül, hogy sikerült végre lefoglalni azt, és a menüre már nem fordít olyan nagy gondot, hiszen már esetleg más alkalommal kipróbálták a konyhát. Egy esküvőnél mindig figyelembe kell venni a vendégsereg összetételét, mert lehet, hogy a szalvéta színére nem fognak emlékezni fél év múlva, de ha kevés volt az étel, vagy a trendi nevek mögé bújtatva nem tudták a vendégek hogy mit esznek, azt sokáig emlegetni fogják a családban/baráti körben.

Google

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation