Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Miért szeretjük a szállodákat

Manapaság egyre kevesebbet találkozunk azzal a kéréssel, hogy  szállodát keressünk esküvői helyszínnek, főleg Budapesten. A kilencvenes évek végén még divat volt hétvégente egy-egy szálloda éttermében ebédelni is, ma már ez sem jellemző.
Vajon miért? Tény, hogy sok rendezvényházat szépen felújítottak, sok jó étterem nyílt és az újak mellett a retro is teret hódított magának az utóbbi években.
A szállodákra sokszor látatlanban is azt mondják, hogy húú, az biztos nagyon drága!
Nem mondom, a Corinthia 800 nm-es báltermét kibérelni valóban nem olcsó mulatság, de ha egy egyszerűbb négycsillagos (vagy netán nem vadonatúj ötcsillagos) házat nézünk szép bálteremmel, már jobban jöhetünk ki, és sokszor többet kapunk a pénzünkért, mint egy étteremben.
Nézzük, hogy milyen előnyei vannak a szállodáknak:

  1. A legtöbbször nem számolnak terembérleti díjat. Míg az éttermek, és főleg a bérelt múzeumok, egyébként étteremként nem funkcionáló rendezvénytermek esetében a számla kb. egyharmada a terembérleti díj, addig a szállodák nem abból élnek elsősorban, hogy termeket adnak ki, nekik a szoba az elsődleges bevételi forrás, másodsorban pedig a vendéglátás, mint szolgáltatás.
  2. Saját eszközökkel rendelkeznek, így nem kell sem a bútorokért, sem a terítékért fizetnünk, ezek mind sajátjaik, van, ahol a vacsorához még a székszoknyát is biztosítják díjmentesen
  3. Nincs olyan, hogy “nincs” vagy “elfogyott”. Akkora apparátussal és olyan felszereltségű konyhával, személyzettel rendelkeznek a szállodák, hogy lehetetlen lemeríteni a készletet egy este alatt. Mindig van a housekeepingen is tű, cérna, olló, cellux, plusz váza, plusz párna, stb.
  4. Nem tudunk akkora tortát rendelni, hogy ne férjen be a konyhai hűtőbe. Egész hűtőkamrák állnak rendelkezésre a cukrászatokon.
  5. Többnyire a “ház ajándéka” a nászutas lakosztály, a rokonok részére pedig kedvezményes áron bérelhetünk szobát
  6. Az alap dekoráció is díjmentes, mint például a tükör asztalközép, vagy a gyertya
  7. A zenekarnak nem kell színpadról, dobogóról gondoskodnia, a bálteremben ez is adott
  8. A hangulatos enteriőrök, tágas lakosztályok és a rendezett kert kitűnő helyszínei lehetnek a kreatív fotózásnak
  9. A zárható kisterem az ajándékoknak és az öltöző szintén adottak
  10. Az ételek helyben készülnek minden esetben, nem mennek tönkre a szállítás során, a konyhából rövid úton az asztalokhoz kerülnek. Nincs folyosón, autóban stb. ételtárolás.

Ha kedvet kaptatok a szállodákhoz, nézzétek meg ajánlatainkat a csomagajánlatok között, vagy küldjetek üzenetet egyedi paraméterekkel:

 


 

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation