Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Indiai (hindu) esküvő

bride-323330_640

Hisztek a véletlenekben?

Hetek óta valamilyen formában indiai esküvős képek, kellékek, bejegyzések kerülnek az utamba. Mindig is a kedvencem volt India, és egy indiai (hindu) esküvőn való részvétel nagy álmom. Talán akkor kezdődhetett ez a vonzalom Indiához, amikor kislányként, úgy 8-9 évesen a műkorcsolyás farsangon indiai hercegnőnek öltöztem. A Gandhi filmmel folytatódott, amit 1992-ben néztünk meg az osztállyal földrajz órán és azóta is többször eszembe jutott egy-egy jelenet. Ez a film valahogy szintén az utamba került mostanában, néhány hete meg is néztem újra.

A saját esküvőmön ugyan nem volt semmi indiai, egy szolid vacsora volt kis extrákkal, ami a ruhát, fátylat, helyszínt és a menüt illeti (nálunk a családban mindenki imádja a hasát, így, ha nem is volt hajnalig dínom-dánom már csak a más állapotomra is tekintettel, a vacsi elég extrára sikeredett :)) azért egy indiai momentum így visszagondolva mégiscsak akadt: a Szentendrei Városházától az étteremig megtett mintegy 300 méteren belül találkoztunk egy indiai turistacsoporttal, indiai népviseletben voltak, odajöttek hozzánk és minket kezdtek fényképezni, mint helyi látványosságot.

A legutóbbi indiai esküvő pedig, ami belém botlott és amiért el is kezdtem boncolgatni az indiai témát, Londonban volt, a Sattavis Patidar rendezvényközpontban. Szép levegős, nagy ablakos helyszín, amin akár keresztül is fújhat a londoni szél, fákra emlékeztető tartóoszlopokkal és modern, minimál belsővel, amit gyakorlatilag bármilyen rendezvényhez, színhez, témához fel lehet öltöztetni, kötöttségek nélkül. Ennek megfelelően a hindu esküvők összes kelléke megjelenhetett: víz rózsaszirmokkal, a rengeteg színes girland virágból, az épített pavilon és a kerthelyiségben a tűzszertartás.


sattavis

A fejdíszek a kedvenceim:

indiai menyasszony


A másik, ami gyönyörű szerintem, az a hennás lábfej-és kézfej-festés (mehandi), melyek funkciói, hogy megvédjék a menyasszonyt az ártó hatásoktól.

henna tenyér


Az indiai ékszerek pedig nagy gyengéim

Képek forrása: http://coloursphotofilm.co.uk és pixabay.com

 

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation