Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Hogyan válasszunk DJ-t modern esküvőre?

djA DJ választás bizony nem könnyű feladat. Egy zenekart meg lehet hallgatni élőben, kérni demót, megnézni a repertoárt, na de egy DJ-nél mik a kritériumok?

Különösen akkor van nehéz helyzetben az ember, ha elegáns, esetleg nemzetközi esküvőt tervez, ahova nem illik sem a house feeling, sem a lakodalmas körítés. Árban is nagy a szórás, és nyugodtan mondhatom, hogy olcsó húsnak itt is híg a leve. A több 10 éves, nem, vagy alig szervizelt felszerelés könnyen felmondhatja a szolgálatot és persze Murphy törvényei szerint ez pont valamelyik kulcsfontosságú eseménynél következik be. A több milliós hangfalaknak, erősítőknek, stb. viszont ára van, arról nem is beszélve, hogy a neves DJ-k azért „nevesek”, mert megbízhatóan hoznak egy jó minőséget: nem késnek el, nem megy tönkre a felszerelésük, rájuk lehet bízni a szertartáshangosítást és jól működnek együtt a ceremóniamesterrel/vőféllyel és persze a szervezővel.

Amitől óvakodjunk már a keresgélésnél:

-          túl sokszor szerepel a leírásban a „lakodalmas” szó (vagy egyáltalán szerepel, persze ez nem gond, ha igazi hét határra szóló vidéki lagzira készülünk)

-          derékig kigombolt ingben táncoló „ceremóniamestert” vagy DJ-t látunk a képeken

-          nincs megfelelően specifikálva a fény- és hangtechnika, illetve az elégtelen az adott létszámhoz/teremhez, vagy már amikor megvették is az alsó kategóriába tartozott

-          gyanúsan olcsó árat kapunk és a fotóstól kezdve a DJ-ceremóniamesteren keresztül a szertartásvezetőig mindenki „gázsija” benne van az árban

-          a design a 70-es éveket idézi

-          a képek a buliról kis termekbe bezsúfolt székek között ittasan táncoló emberekről szólnak

Érdemes itt is személyesen találkozni a szolgáltatóval, hiszen a személyes szimpátia is sokat nyom a latba, ráadásul a DJ a vendégekkel is kommunikál majd, fontos, hogy egy minden szempontból szalonképes figurát válasszatok.

A zenei kritériumok is fontosak, persze legtöbben azért választanak DJ-t zenekar helyett, mert „mindent le tud játszani eredeti minőségben”, de mégsem mindegy, bármit be tud-e szerezni jó minőségben, jogtisztán.

A legjobb, ha a szervező ajánlásaira hagyatkozunk e tekintetben is, hiszen, mire a zeneválasztáshoz érkezünk, ő már ismeri a kívánt stílust, van egy elképzelése a terem dekorációjáról, fényeiről és több éves tapasztalatának megfelelően az esküvőhöz leginkább illeszkedő DJ-t fogja ajánlani.

Hozzáteszem, ahhoz, hogy jó zene legyen, az ifjú pár is kell majd: beszélgessetek a DJ-vel a zenei stílusotokról, adjátok le időben, hogy mikor milyen zenét szeretnétek (bevonulás, tortavágás, stb.), kérjétek ki véleményét, beszéljetek neki a vendégek összetételéről, vagy, ha van speciális zenei igényetek (mondjuk tangó zenét szeretnétek a 20-as évekből) azt adjátok le pontosan, a bulin pedig ezek után hagyatkozzatok rá bátran.

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation