Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Hogyan válasszunk dekorost az esküvőnkre?

barack Rengeteg gyönyörű kép van Pinteresten, facebookon több milliós virágarzenált és fényjátékot felvonultató esküvőkről, mégis, amikor odajutunk, állunk tanácstalanul, hogy „kb. ilyet szeretnék, de meg lehet ezt oldani normál költségvetésen belül”?

Először is, nézzük meg a helyszínt!

Szerencsések vagyunk, ha olyan történelmi helyen rendezhetjük az esküvőnket, ahol néhány asztalközépen, gyertyán kívül nem kell sok mindennel számolni, a hely önmagában díszített. A helyszín kiválasztásánál azt is vegyük figyelembe, hogy azok a stílus, szín- és formaelemek, amiket elképzeltünk, harmonizálnak-e a terem díszítettségével, ugyanis a legdrágább mindig az, amikor a piros, aranystukkós teremből kell modern kékes-lila milliőt varázsolni fénytechnikával.

Nem utolsó szempont még a helyszínválasztásnál,hogy mi az az alapdíszítés, amit a helyszín magától ad egy esküvői terítékhez? A szállodák például általában térítésmentesen adják tükör asztalközepüket, gyertyákat, díszszalvétát, sok helyen még székhuzatot is, ez ugyanis hozzátartozik a díszterítésükhöz, benne van az eszközparkban.

A következő lépés a konkrét igények felmérése, mire is van szükség? Kell-e a templomba virágoszlop, vagy elegendő minden második padsorra egy kis virágdísz? Autóval megyünk a vacsorahelyszínre vagy gyalog? Hány koszorúslány lesz? Stb.

Amint megvan a listánk,

érdemes eljuttatnunk azt azokhoz a szolgáltatókhoz, akiknek az előző munkái alapján el tudjuk képzelni a stílusát a mi esküvőnkön. Megkönnyíthetjük a dolgukat azzal, hogy képet is csatolunk az elképzelésünkről, melyek azok a virágok, színek, amelyek tetszenek. Egy kreatív szakember azonnal elindul azon a vonalon, amit támpontként adtunk neki, és előáll néhány ötlettel, képeket mutat, de nem ragaszkodik a saját elképzeléséhez, nem akarja az általa kitalált stílust ránkerőltetni mindenáron, hanem több variációt kínál, amiből együtt ki tudjuk alakítani a legmegfelelőbb kreációt.

Volt már olyan tapasztalatunk,

hogy a neten gyönyörű, árban is megfelelő csokrokat és virágdekorációt mutató üzletbe egyeztetett időpontra érkezve szinte nem is foglalkoztak velünk, majd leültettek a pulthoz és egy legalább 10 oldalas kérdőívet kellett kitöltenünk, mielőtt egy szót is szólhattunk volna, majd egy számomra megjegyezhetetlen nevű virágot – amit többször mondtam, hogy nem tetszik – próbáltak ránk erőltetni és egy olyan stílust (mezei hippisnek kereszteltem, amivel alapvetően semmi gond, csak én nem azt akartam :)) amit egyáltalán nem akartam látni az esküvőn. Élő virágot nem is mutattak, csak néhány képet, amit e-mailen is el lehetett volna küldeni és akkor nem húzzuk egymás idejét. Sajnos, innen keserű szájízzel távoztunk.

Itt is bebizonyosodott, hogy a személyes találkozó rendkívül fontos. Ha lehetőség van rá, úgy egyeztessetek időpontot, hogy a szervezővel együtt a dekoros is el tudjon jönni és együtt nézzétek meg a helyszínt!

A legfőbb tanácsom

a személyes találkozó mellett, hogy kérj egy összeállítást előző munkákból, valamint kérdezd meg, hogy el tudsz-e menni a legközelebbi esküvőre, rendezvényre, ahol meg tudod nézni élőben is a dekoros/virágos munkáját. A szimpátia természetesen nagyon fontos ahhoz, hogy megértsétek egymás elképzeléseit, de itt is igaz, amit a „kreatívoknál” szoktam mondani, hogy „ki mint ajánlatot ad, úgy végzi a munkáját”.

Nézd meg kompozícióinkat a Galéria menüpont alatt, és ha tetszik, kérj ajánlatot Szilvitől!


 

 

Google

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation