Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Hogyan jelentsük be stílusosan az eljegyzésünket?

announcementA nyár, a nyaralások nemcsak az esküvők, hanem hagyományosan az eljegyzések időszaka is. A social media korában ejtenünk kell néhány szót a bejelentés etikettjéről is, hogy minden meghívott jó szájízzel készüljön az esküvőtökre, a nagymamának ne a szomszédtól kelljen megtudnia a hírt, aki facebook-on már látta, hogy megkérték a kezed.

Ugyan már nem azt a kort éljük, amikor a vőlegény teljes díszbe öltözve elment a lányos házhoz és a lány apjától megkérte választottja kezét, majd megtárgyalták a hozományt és az egyéb jogi és vagyoni kérdéseket, de azért nem árt, ha mint mindennek, ennek is megadjuk a módját.

Szóval ott tartunk, hogy megkérték a kezedet.

  1.  A szűk családnak és a legközelebbi barátoknak a legjobb, ha személyesen jelentitek be. Ha erre nincs lehetőség, vagy egyszerűen nem bírod ki a nyaralás végéig, akkor legalább telefonon hívd fel őket, mielőtt bármit is posztolnál a facebook-on.
  2. Ha a személyes változatot választjátok, készüljetek föl néhány kérdésre, amit előre átbeszéltek kettesben. Ha még nem tűztétek ki az esküvő dátumát, a terveiteket (miután közös nevezőre jutottatok) nyugodtan megoszthatjátok. (pl. jövő nyáron, vagy még idén télen, két év múlva, stb.) Amennyiben közeli dátumot választotok, azonnal jön majd a következő kérdés, miszerint gyermekáldás elé néztek-e, és azért kell-e “sürgiben” házasságot kötni. Itt csak akkor van gond, ha még titokban szeretnétek tartani a babát, ekkor a legjobb, ha kibírjátok a bejelentést addig, amíg nyilvános nem lesz az új családtag érkezése.
  3. A közeli barátokat először mindenképpen telefonon, esetleg e-mailben értesítsd. Itt nem kell fukarkodni a részletekkel, nyugodtan ecsetelheted a gyűrű formájától elkezdve a naplemente színén át az összes számodra fontos momentumot. Biztosítsd őket, hogy nekik mindenképpen személyesen akartad elmondani a nagy hírt. Garantáltan meg lesznek hatva, hogy nem a “hírfolyamból” kellett megtudniuk. (ellenkező esetben viszont ez alap lehet a sértődésre)
  4. Még mindig ne posztolj, hanem adj időt magadnak és újdonsült vőlegényednek az új szerepeitekben fürdőzni egy kicsit, ne a külvilággal foglalkozz egyelőre. Nevessetek együtt a reakciókon, ha voltak vicces jelenetek, amikor bejelentettétek az eljegyzést. Gyakorolhatod hangosan is az új bemutatkozást, nekem eltelt egy idő, mire a “vőlegényem” szóra ráállt a szám.
  5. Itt az ideje a posztolásnak. Itt is igaz, hogy a kevesebb több, esetleg egy – a nyaraláson készült – képet feltehetsz kettőtökről, azonban a teljes sztorit azért nem kell leírni.
  6. Végre megváltoztathatod a státuszodat.
  7. Dőlj hátra és élvezd a lájkokat.
  8. Most már hivatalos a bejelentésetek a facebook szerint is. A jókívánságokat a legjobb, ha együtt köszönitek meg és itt írhattok egy-két személyes mondatot is a lánykérés kapcsán, örülni fognak a barátok, hogy valamennyire részévé válhattak az eseménynek.

Forrás: Sarah Zlotnick, wedding wire kép: pixabay

 

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation