Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

Esküvő áldott állapotban

pregnant brideA szervezés gyorsasága érdekében egyre több kismama keres meg bennünket, aminek nagyon örülünk. Sokszor elmondják, hogy szeretnék, ha a baba családba születne, azért döntöttek a gyors esküvő mellett. Több választási lehetőség merül föl ilyenkor, nézzük az előnyeit, hátrányait:

1. Besétáltok ketten a polgármesteri hivatalba két tanúval, aláírjátok a papírokat és eltoljátok az esküvői szertartás dátumát akár egy évvel is. Ilyenkor érdemes minél kevesebb embert beavatni a dologba, hogy hiteles legyen az igen kimondása a szertartásvezető előtt egy év múlva. Fontos tudni, hogy ilyenkor a szertartásvezető nem hazudik, azt jelenti ki, hogy „férj és feleség vagytok”, nincs szó megtévesztésről, de esetleg más „érzete” lesz annak a vendégnek, aki tudja, hogy már volt polgári egy éve, mint annak, aki erről nem tud.

 

2. Ugyanígy besétáltok két tanúval egy szép hétköznap a polgármesteri hivatalba (hétköznap nyitvatartási időben ingyenes :)), aláírjátok az anyakönyvet (illetve az most már megszűnt, külső szertartásnál is rá kell kérdezni, hogy milyen könyv lesz az anyakönyvvezetőnél a biztonságkedvéért), majd bármikor ezt követően az egyház által szentesítitek a házasságkötést a család, barátok előtt is. Fontos tudni, hogy Magyarországon a Ptk. csak a katolikus egyház által kötött házasságot ismeri el hivatalosan, így a többi felekezetnél a pap csak megáldja a polgári házasságkötést. A pocak még a katolikusoknál sem akadály, így szabadon dönthettek az egyházi esküvő időpontjáról.

3. Megtartjátok a polgári esküvőt kis létszámmal, egy ebéddel egybekötötten, így valóban családias és ünnepi lesz a hangulat. Annak ellenére, hogy kisebb eseményről van szó, a dekorációt, a ruhát, a menüt, stb. mind-mind meg kell tervezni, sőt, nem is lesz egyszerű a „speciális” elemek megtalálása. A legtöbben azt a hibát követik el ilyenkor, hogy nem kérnek fel se szervezőt, aki ezeket a részleteket összerakja, megtalálja az alkalmas szolgáltatókat, illetve koordinálja a vendéglátást a helyszínen, se pedig műsorvezetőt, ceremóniamestert, mondván, hogy családi összejövetelekhez se szoktak. Ha nem akarod az amúgy is fárasztó napot 40 fokban végigkiabálni, hogy „csoportfotózás”, „most megyünk az étterembe”, „tooortaaa”, stb., illetve a felszolgálókat se te akarod kiterelni az asztalokhoz, hogy nézzék meg kinek üres a pohara, akkor mindenképpen javaslom, hogy erre a két posztra keress profit. Arról nem is beszélve, hogy hogy mutat egy kiabáló pocakos menyasszony…

4. Nem tartotok semmilyen szertartást, megvárjátok, amíg megszületik a baba és utána lesz polgári és/vagy egyházi szertartás is, mondván, hogy ti is élvezni szeretnétek a saját esküvői bulitokat. Ez szép elgondolás így, csak sokan nem számolnak azzal, hogy ha a baba nem házasságba születik, akkor rengeteg utánajárás az apasági papírokat elintézni, és ha ezt nem teszitek meg előre (és sok mindent nem is lehet előre elintézni), akkor az első hetekben kell, amikor egyébként is rengeteg feladata van egy kispapának a hivatalok terén, nem hiányzik még egy-két időigényes plusz dolog. A másik hátulütője ennek a verziónak, hogy az ember nem is gondolná előre, de teljesen megváltozik az élete a baba jövetelével, már nem arra a bulizós, ereszd el a hajam esküvőre vágyik, mint korábban, hanem az után fog rohangálni, hogy mikor mit eszik a gyerek, hova mászik föl, mikor alszik el, ki vigyáz rá, stb., stb.

kép forrása: http://www.pinterest.com/pin/59320920061563393/


Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation