Last Minute

Esküvő

Hívjon minket!

+36 70 509 9170

10 dolog, amit a párok megbánnak az esküvő után folytatás

Íme e folytatás, az elkerülendő esetekről:

10 dolog amit megbánnak6. Szülői nyomásra olyan embereket meghívni, akiket nem szeretnétek. A szülők sok esetben nagyban hozzájárulnak az esküvői költségvetéshez, ezért “jogosan várják el”, hogy az ő szempontjaik is érvényesüljenek a vendéglista összeállításakor. Olyankor, amikor nagyon eltérőek a nézetek, a békesség kedvéért jobb, ha vártok egy kicsit, amíg magatok erejéből tudjátok finanszírozni az esküvőt, vagy egyszerűen kisebb, szolidabb esküvőben kezdtek gondolkodni. A szülők végül be szokták látni, hogy ez a Ti esküvőtök, ahol a Nektek fontos emberek vesznek részt, így hosszú távon megéri kiállni az érdekeitekért.

7. Túl sokat költeni az esküvőre. Főleg mi nők hajlamosak vagyunk mindenben a legtökéletesebbet keresni, ami bizonyos mértékig egészséges és hozzájárul az Álomesküvő megszervezéséhez, de könnyű túlzásba esni a “hát akkor már mindegy az a pár tízezer forint, az esküvőnkről van szó” felkiáltással. Az egyik legfontosabb lépést, a büdzsé megtervezését és betartását jobb profikra bízni. Ha megadjátok, mibe kell beleférnie az esküvőnek, meg tudjuk mondani, hogy az elképzeléseitekhez ez mennyire reális, mi az, ami belefér, és mi az, ami nem, esetleg mi az, ami felesleges kiadás és elhagyható. Hidd el, senki nem fogja a “kis kék lampionokat” hiányolni a dekorációból, az azonban megkeserítheti a mindennapjaitokat, ha még évekig az esküvőre felvett hitelt kell fizetnetek.

8. Kihagyni a nászutat – hatalmas esküvő, minden tökéletesen sikerül, holt fáradtan értek haza vasárnap délután és hétfőn minden átmenet nélkül mentek dolgozni… Háát, ez nem a legromantikusabb. Minimum egy hétre szüksége van a szervezetnek, hogy kipihenje az esküvőt és a vele járó hetekig, akár hónapokig tartó felhajtást, szervezést. Mindenképpen érdemes belekalkulálni a büdzsébe a nászutat, ha mást nem is, egy néhány napos belföldi pihenést.

9. Csak a fényképekre fókuszálni és kihagyni, vagy egy vendégre bízni a “videózást”. Vannak olyan pillanatok, amelyeket érdemes hanggal és mozgóképpel együtt is rögzíteni egy esküvőn. Régebben a dokumentum-film szerű rögzítés volt a divat – amelyet valóban unalmas volt végignézni és a szekrény mélyén végezte a kazetta – ma már azonban egy ügyes cinematográfus úgy vágja meg a filmet és olyan terjedelemben, hogy az valóban a legjobb pillanatokat tartalmazza, élethűen adja vissza a nap hangulatát, sőt, a kreatív fotózáson is olyan plusz kockákat ad a filmhez, ami valóban a Ti egyéniségeteket tükrözi, izgalmas újra és újra elővenni. Gondold csak végig: lesz még alkalmad filmet készíttetni ilyen csodás külsővel? Talán nem sok, hacsak nem vagy filmsztár.

10. Két tanúval, szertartás és ebéd/vacsora nélkül házasságot kötni, mondván, hogy majd ha megszületik a gyerek / több pénzünk lesz, tartunk egy nagy bulit. Életed egyik legfontosabb eseményét nem megünnepelni (most mindegy, hogy fehér ruhában, vagy nadrágkosztümben, virágos ruhában – mindenkinek vérmérséklete és ízlése szerint) szinte mindig megbánást von maga után. Általában a “majd egy év múlva” nem szokott bekövetkezni, azon ritka esetekben, amikor mégis, az már nem “olyan”, mint az eredeti. Egy szolíd ebéd vagy vacsora még várandósan és kis büdzséből (akár valamelyik rokon kertjében) is összehozható, így nem marad hiányérzet, és ha szeretitek a nagy bulit barátokkal, azt még mindig be lehet pótolni később – mondjuk az első házassági évfordulón.

 

Google

Küldj hozzászólást!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé. A csillagozott mezők kitöltése kötelező.

Post Navigator Supported By Easy Post Navigation